19 November 2009

gr: Μπορεί να Διαφωνώ "μέχρι θανάτου" μαζί σου, αλλά θα έδινα και τη ζωή μου για να μπορείς να εκφράζεσαι ελεύθερα...


Δίκη Καλοβυρνά &

σωματείου Σύνθεση

Σε λίγες ώρες (19 Νοεμβρίου) ορίστηκε η δίκη για την υπόθεση Μητροπολίτη Πειραιώς έναντι Λύο Καλοβυρνά και σωματείου Σύνθεσης. Ο πρώτος αξιώνει ένα εκατομμύριο ευρώ ως ηθική αποζημίωση από τον δεύτερο, επειδή σε άρθρο του στο 10% ο Λ. Καλοβυρνάς στηλίτευσε ομοφοβικό κήρυγμα του μητροπολίτη.

Πώς μπορεί κανείς να το αφήσει απαρατήρητο...;

Δεν είναι το γεγονός ότι γνωρίζω προσωπικά τους αγώνες και τις προσπάθειες του κ.Καλοβυρνά για την ίση μεταχείρηση των ομοφυλόφιλων ατόμων στην Ελλάδα και την ενημέρωση των πάντων (ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού) για τον HIV και το AIDS, που με κάνει να θέλω να γράψω αυτές τις λίγες γραμμές. Δεν είναι καν το γεγονός ότι και εγώ ενοχλήθηκα για τα όσα είχε δηλώσει ο Μητροπολίτης αλλά και για τις λέξεις που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένας άνθρωπος της "Εκκλησίας", τόσο για την ομάδα αυτή των Ελλήνων -τους LBGT της Ελλάδος- αλλά και για τον ηθοποιό που τόσο άγρια δολοφονήθηκε. Είναι κυρίως γιατί δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτή η ασυδοσία σε μια χώρα που γέννησε τη δημοκρατία και 2μιση χιλιάδες χρόνια μετά απέχει έτη φωτός από εκείνες τις αρχές που στήριξαν και υποτίθεται στηρίζουν το σημερινό δυτικό κόσμο... Δεν είναι δυνατόν, όποιος και να είσαι κύριε, να μιλάς με αυτόν τον τρόπο για τον οποιοδήποτε, όποιος και να είναι... Οι άνθρωποι 'υποτίθεται' έχουμε κερδίσει μέσα στους αιώνες το δικαίωμα να τυγχάνουμε ελάχιστου σεβασμού από τους συνανθρώπους μας, ως βασικό δείγμα ανθρωπιάς... Τελικά έχουμε φαίνεται πολύ δρόμο ακόμα... Κι αυτό το αποδεκνύει η αξίωση του κ.Σεραφείμ...

Δεν έχει σημασία τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του.. Σημασία έχει εκτός αυτού, στη δημόσια ζωή, να γίνεται σεβαστός ως ύπαρξη... Και ο κ.Σεραφείμ μάλλον αυτό το απορρίπτει ως μέρος της Χριστιανικής του πίστης... Κρίμα, γιατί απομακρύνει πολλούς ανθρώπους από την εκκλησία όταν η εκπροσώπισή της γίνεται με αυτόν τον τρόπο...

Αφού δυστυχώς δε μπορώ να είμαι εκεί για να συμπαρασταθώ στον κ.Καλοβυρνά και να στηρίξω έμπρακτα τα "πιστεύω" μου, στέλνω μέσω του ιστού την υποστήριξη μου από Κύπρο, παρακινώντας όσους πιστεύουν στη δημοκρατία και απορρίπτουν την ασυδοσία, να παραστούν εκεί και να στηρίξουν αυτή την απαράδεκτη δίκη...

Περισσότερες πληροφορίες για το ιστορικό της υπόθεσης μπορείτε να βρείτε εδώ και ένα άρθρο του κ.Στάθη που δικάζεται για τον ίδιο λόγο, εδώ.

kappa MYSTA



Αναδημοσιεύω την επιστολή της ΟΛΚΕ, προς υποστήριξη του κ.Καλοβυρνά:

«Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2009

Θέμα: Το μίσος τυφλώνει τους εκκλησιαστικούς παράγοντες.

Στις 19 Νοεμβρίου εκδικάζεται η αγωγή που κατέθεσε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον του γκέι ακτιβιστή Λύο Καλοβυρνά και του σωματείου Σύνθεση, ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, έρευνα για το HIV/AIDS αξιώνοντας ένα εκατομμύριο ευρώ ως ηθική αποζημίωση, επειδή ο κ. Καλοβυρνάς στηλίτευσε τη στάση του μητροπολίτη για την δολοφονία του ηθοποιού Ν. Σεργιανόπουλου και για την ομοφυλοφιλία γενικότερα.

Ο μητροπολίτης Σεραφείμ είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι γκέι είναι «ηθικά απονευρωμένοι, με ψυχοπαθολογικές εκτροπές και ψυχασθένειες, με μανία ικανοποιήσεως της ψυχοπαθολογικής των εκτροπής, που έκαναν αξία ζωής το σωλήνα αποβολής περιττωμάτων» και ότι ο Νίκος Σεργιανόπουλος «είναι ο ίδιος υπαίτιος για τη δολοφονία του», επειδή φέρεται να πίεσε το δολοφόνο να κάνουν σεξ κι εκείνος, ο «ανίσχυρος» δολοφόνος, ταράχτηκε επειδή δεν είναι «τέτοιος» κι έτσι μαχαίρωσε τον ηθοποιό περισσότερες από 20 φορές για να αμυνθεί.

Οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανσέξουαλ στην Ελλάδα είναι νόμιμα θηράματα. Η ρητορική μίσους εναντίον της ομοφυλοφιλικής κοινότητας δεν τιμωρείται. Αρκετοί πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, κάποιοι δημοσιογράφοι και άλλα δημόσια πρόσωπα επανειλημμένες φορές προσβάλλουν βάναυσα τους γκέι και τις λεσβίες, χωρίς καμία θεσμική ή νομική συνέπεια.

Η Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση της στον Λύο Καλοβυρνά και την μη κερδοσκοπική οργάνωση Σύνθεση και επαναλαμβάνει ότι είναι πάγιο αίτημα της η κάλυψη του υπάρχοντος νομικού κενού με την επέκταση του νόμου 927/1979, ώστε αυτός να περιλαμβάνει και να προστατεύει τους γκέι, τις λεσβίες, τους/τις αμφισεξουαλικούς/ες και τα τρανσεξουαλικά άτομα της Ελλάδας από κηρύγματα μίσους, προπαγάνδα περιθωριοποίησης, προσβολές, άμεσες ή έμμεσες προτροπές χρήσης βίας εναντίον μας. Εκφράζουμε τη βεβαιότητά μας ότι με τη μείωση των κηρυγμάτων μίσους θα μειωθούν και τα εγκλήματα μίσους»

3 comments:

Unknown said...

Καλημέρα αγαπητή kappa mysta.
Πολύ αξία δεν δώσαμε στο παπαδαριό;
Η εκκλησία της Ελλάδας μας βλέπει σαν μιάσματα, σαν κάτι εντελώς βρώμικο.
Μακάρι να πάνε όλα καλά για τον Λύο.

kappa MYSTA said...

Καλημέρα αγαπητή bear-άκο..
αμα το "παπαδαριό" [ο συγκεκριμένος μητροπολίτης γιατί θέλω να πιστεύω πως δεν είναι όλοι ίδιοι] σε τραβάει στα δικαστήρια επειδή τόλμησες να του απαντήσεις στις χυδαιολογίες του ζητώντας δικαστικά 1 εκ. ευρώ αποζημίωση, δυστυχώς δε του δίνουμε αξία αλλά στεκόμαστε αντιμέτωποι...

Και 1 ευρώ να ζητούσε πάλι το ίδιο θα ήταν το θέμα. Το ποσό βέβαια σε αυτούς τους καιρούς με βγάζει απ τα ρούχα μου...

ps. το kappa με μικρά, το MYSTA με κεφαλαία ;-)
καλή σου μέρα bear !

Unknown said...

Καλημέρα αγαπητή kappa MYSTA.
Φιλάκια πολλά από τις ηλιόλουστες Βρυξέλλες ;-)