30 July 2008

gr: Αλλαγή πολιτικής της Γαλλίας σε σχέση με "ΤΔΒΚ"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

(...) Φρένο στις θεωρήσεις «διαβατηρίων» του ψευδοκράτους έβαλε μετά από πολλά χρόνια αντίθετης πρακτικής η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Κύπρο.
Αυτό αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο θέμα της τ/κ εφημερίδας «Σταρ Κίμπρις», η οποία αποκαλύπτει ότι μετά από 13 ολόκληρα χρόνια η Πρεσβεία της Γαλλίας αναθεώρησε την τακτική της και δεν παρέχει βίζα σε όσους Τ/Κ παρουσιάζουν έγγραφα του ψευδοκράτους.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα, υπό τον τίτλο «περίεργο βέτο», σημειώνει ότι η αλλαγή στην πρακτική επήλθε από την 1η Ιουλίου λόγω απόφασης που λήφθηκε τον περασμένο Απρίλη. Να σημειωθεί ότι οι θεωρήσεις «διαβατηρίων» γίνονταν, βάσει του δημοσιεύματος, μέσω του γαλλικού εκπαιδευτικού ιδρύματος που λειτουργεί στα κατεχόμενα κατόπιν συνεννόησης με την Πρεσβεία.
Παράλληλα, η εφημερίδα γράφει πως δεν γίνεται θεώρηση ακόμα και των τουρκικών διαβατηρίων που έχουν εκδοθεί από την «πρεσβεία» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, γεγονός που αναγκάζει τους Τ/Κ να στραφούν αποκλειστικά προς την εξασφάλιση διαβατηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Η δικαιολογία που προβάλλεται είναι ότι η Γαλλία δεν αναγνωρίζει την ΤΔΒΚ ούτε τα έγγραφα που εκδίδονται από αυτή», καταλήγει το δημοσίευμα (...)


Μετά από 13 χρόνια, σταμάτησαν οι θεωρήσεις "νομικών εγγράφων" κράτους που δεν υφίσταται νομικά όσον αφορά το Γαλλικό κράτος πάντα, και την Πρεσβεία του στην ελεύθερη ΚΥΠΡΟ... Γιατί μπορεί να μην το αναγνώριζαν το ψευδοκράτος, αλλά τα "διαβατήρια" που εξέδιδε τα δεχόταν η πρεσβεία... 

Αυτά περί νομικής υπόστασης και αναγνώρισης του ψευδοκράτους...

...όταν λέμε δεν αναγνωρίζουμε ένα κρατίδιο, ε.., τότε κανονικά ΔΕΝ αναγνωρίζουμε ούτε τις παράγωγες νομικές του "πράξεις"... 13 χρόνια μετά.. γιατί τους νόμους και τη δικαιοσύνη ο άνθρωπος εποίησεν...

kappa MYSTA





No comments: